over mijn blog

Vacatures werkvoorbereider in de bouw

Vacatures werkvoorbereider in de bouw
Een werkvoorbereider in de bouw heeft een grote verantwoordelijkheid. De bouw van een nieuw pand, een nieuwe school of zelfs een groot ziekenhuis kan alleen beginnen wanneer al de benodigde werkvoorbereidingen zijn volbracht. Denk daarbij aan het inroosteren van de juiste werknemers, ervoor zorgen dat de juiste materialen op de bouwgrond aanwezig zijn en het voorkomen van vertraging en kostenoverschrijding. Een basiseigenschap die hierbij vereist is: plannen. 

Plannen hoort erbij!
Een werkvoorbereider zorgt ervoor dat iedereen door kan werken. De vacatures die voor deze functie vrij zijn vragen dan ook echte planners. Kunt u het overzicht houden van de planning, weten wanneer wat af moet zijn en ervoor zorgen dat iedereen zijn of haar taak op het juiste moment uitvoert? Weet u hoe u het overzicht van verschillende zaken moet houden, waar en wanneer er welke materialen aanwezig moeten zijn (denk daarbij aan hijskranen e.d.)? Als het antwoord ja is, dan is werken als werkvoorbereiding wellicht iets voor u. Maar naast plannen dien je ook te beschikken over andere eigenschappen. Het kan best eens zijn dat een project vertraging oploopt. Dan is het zaak de boel zo snel mogelijk weer in orde te maken. Een beetje druk hoort bij een bouwproject en dit is iets waar je als werkvoorbereider ook tegen moet kunnen. Tegen een stootje kunnen, dat is ook een belangrijk must have eigenschap. Zeker gezien het aantrekken van de bouw de afgelopen tijd.

Contact met de projectleider
Een werkvoorbereider werkt onder de projectleider. Hij is de uiteindelijke verantwoordelijke voor het soepel laten verlopen van het project, het beperken van de kosten en de gestelde kwaliteitseisen waarborgen. Met de projectleider heeft u als werkvoorbereider dagelijks contact waarbij u een verslag dient te geven over de stand van zaken. Hij checkt bij de werkvoorbereiders of alles in orde is en of er aanpassingen gemaakt moeten worden: daar beslist hij uiteindelijk over. Hier zijn uitstekende communicatie skills bij nodig omdat functioneel en effectief communiceren een must is. Ook is het onderhouden van externe en interne contact een job van de werkvoorbereider. 

Formele vereisten
Een werkvoorbereider in de bouw dient naast uitstekende contactuele eigenschappen en planningsvaardigheden ook te beschikken over minimaal een MBO- Middenkaderfunctionaris Bouw of Infra. Na dit diploma kunt u ook gaan voor een WO Bouwkunde of een HBO- bouwkunde. Met dit diploma werkt de voorbereider aan grotere, complexere en langere projecten en kun je zelfs misschien naar boven klimmen binnen de bouwsector. Spreekt deze functie u aan en wilt u meer info over desbetreffende vacatures van werkvoorbereider en vacatures civiele techniek? Kijk dan op Centerpoint Advies.


Delen